Ahmet Doğruyol: Hastanelerde yemek hizmetleri acilen kamulaştırılmalı
ÖZEL HABER/ TOLGA ŞAHİN
Aydın Atatürk Devlet Hastanesi'nde öğle yemeğinin ardından bulantı, kusma ve ishal şikayetiyle hastane personeli acil servise başvurdu. Gıda zehirlenmesi şüphesiyle yemeklerden alınan numuneler incelenmek üzere İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne gönderildi.
Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, zehirlenme vakalarını Söz Haber’e değerlendirdi. Yaklaşık 120 çalışanın şikayetlerinin halen devam ettiğini belirten Doğruyol, “Cuma öğle yemeğinde çıkan tavuk, makarna ve ekler menüsünden dolayı pek çok personelin zehirlendiği bilgisi tarafımıza ulaşmıştır ancak burada garip olan idareci arkadaşlarımızın maalesef zehirlenme vakasıyla ilgili personellere bilgi vermemeleridir. Pek çok personelimizde maalesef bulantı kusma ve ishal gibi durumlar mevcuttur. Aynı zamanda eklem ağrıları da arkadaşlarımızın şikayetleri arasında” dedi.
“KAMULAŞTIRILMALARI ACİL VE ELZEM ”
Hastanelerdeki yemek hizmetlerinin acilen kamulaştırılması gerektiğine dikkat çeken Doğruyol, “Her zaman ifade ettiğimiz gibi maalesef sağlık çalışanları ve hastalarımızın faydalandığı hastanelerde çıkan yemeklerin acilen kamulaştırılması gerekir çünkü burada kar, para kazanma derdiyle yapılan yemek hizmetlerinden maalesef pek çok sıkıntı ortaya çıkmaktadır. Yemeklerin kaliteli olmaması, doyurucu olmaması durumu bizim hastanelerimizin gündeminden düşmemektedir. Önümüzdeki süreçte yemeklerin tekrardan kamulaştırılması hastaneler eliyle yapılması yönünde adımlar atılması acil ve elzem” ifadelerini kullandı.
“HASTANE YEMEK HİZMETLERİ ÖZELLEŞTİRİLİRKEN ÇOK MÜCADELE ETTİK”
Doğruyol, “Biz bu yemekler özelleştirilirken çok mücadele ettik. Şimdi bunun faturasını ödüyoruz hep beraber. Kiminden böcek çıkıyor kiminden başka bir şey çıkıyor, kiminden zehirleniyor çalışanlar. Halbuki bizim kamuda yaptığımız yemekler özelden daha uyguna gelir ve daha sağlıklı olur. Daha önceleri bizim kendi aşçılarımız vardı, kendi mutfaklarımız vardı. Bunların hepsini dağıttılar. Rant için, birileri para kazansın diye özelleştirilen yemek hizmetlerinde durum şuan bu. Biz yemeklerimizi kendimiz yaptığımızda içinden böcek çıkmazdı, daha sağlıklıydı. Alınan ürünleri arkadaşlar iyice inceliyordu, en sağlıklı yerlerden alınıyordu. Hem sağlık çalışanlarının hem hastaların yediği yemek daha sağlıklı ve doyurucu oluyordu. Biz şimdi o kaliteden vazgeçtik. Üstelik dışarıda tabldotçu özel firmalarla hemen hemen aynı paraları ödüyor hastaneler firmalara. Dışarıdan daha ucuz değil ücretler ama dışarıdaki yemekler daha kaliteli” dedi.